Napisz do nas

Firmaosoba prywatna

Proces warzenia

W UŁAN BROWAR stale warzymy nasze piwa – aktualna oferta dostępna przy Wyspiańskiego 26.

Główny Piwowar UŁAN BROWAR

Maciej Piaszczyński
Certyfikowany piwowar z wieloletnim stażem. Ukończył kurs kiperski organizowany przez Macieja Chołdrycha „Piwoznawcy.pl” i uzyskał certyfikat sędziowski Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Redaktor naczelny kwartalnika „Piwowar”.

Pomocnicy Piwowara – Maciej i Piotr.

Maciej Piaszczyński

DEGUSTACJA PIW

W UŁAN BROWAR dostępne jest piwo rzemieślnicze, warzone na miejscu w kadziach, planowane są każdorazowo unikalne receptury piw „na kranach” w UŁAN BROWAR oraz sprzedaż piwa butelkowanego.

Proces warzenia piwa rozpoczyna się od sporządzenia ze słodu i wody zacieru. Odbywa się to w różnych temperaturach, kiedy to enzymy zawarte w słodzie aktywują się przekształcają skrobia na cukry. Następnie piwowar przetacza zacier do kadzi filtracyjnej, gdzie następuje oddzielenie brzeczki piwnej od młóta, czyli wysłodzin.

W trakcie procesu wysładzania, woda w odpowiedniej temperaturze wypłukuje resztki cukru i wszystko filtruje się do kadzi warzelnej, gdzie po uzyskaniu temp. wrzenia dodaje się chmiel na goryczkę. brzeczka jest jeszcze gotowana przez około godzinę.

Na koniec dodaje się porcję chmielu nadający przyszłemu piwu aromat, chłodzi się a następnie piwo trafia do zbiorników fermentacyjnych, gdzie dodawane są drożdże. Po około tygodniu drożdże zamieniają większość cukrów, a alkohol i proces fermentacji dobiega końca. Następnie przez cztery do pięciu tygodni piwo leżakuje i finalnie trafia do Gości.

Zapraszamy na wycieczkę po UŁAN BROWAR połączoną z degustacją lokalnego, warzonego w UŁAN BROWAR piwa.

Kontakt / Rezerwacja miejsc:
+48 888 085 222
info@ulanbrowar.pl

Informujemy, że telefon czynny jest codziennie w godzinach otwarcia UŁAN BROWAR. Informujemy, że w przypadku dużego obłożenia Gości i wielości zamówień w UŁAN BROWAR mamy utrudnioną możliwość obierania telefonu, gdyż w tym czasie obsługujemy Gości na miejscu; będziemy wdzięczni za cierpliwy kontakt. Zachęcamy też do kontaktu mailowego – przesłanie maila nie stanowi finalnej rezerwacji, jej gwarancją jest potwierdzenie ze strony UŁAN BROWAR. Dla komfortu uprzejmie prosimy o dokonywanie rezerwacji z minimum 1-dniowym wyprzedzeniem, a w przypadku terminu od piątku do niedzieli – ze względu na bardzo duże zainteresowanie Gości – rekomendujemy dokonywanie rezerwacji z ponad tygodniowym wyprzedzeniem. Jednocześnie informujemy, że nie dokonujemy rezerwacji przez Facebooka.

Przy rezerwacji powyżej 15 osób czy też dla firm zachęcamy do ustalenia szczegółów dotyczących miejsca, atrakcji i menu.

Do zobaczenia w UŁAN BROWAR.

Manager UŁAN BROWAR
Jonatan Mróz
jonatan.mroz@ulanbrowar.pl
+48 502 217 096

Zasady rezerwacji grupowych:
# Rezerwacja grupowa w UŁAN BROWAR obowiązuje od 5 osób.
# Każda rezerwacja grupowa może być dokonywana telefonicznie, ewentualnie mailowo, niemniej jest aktywna po jej potwierdzeniu przez UŁAN BROWAR; nie dokonujemy rezerwacji przez Facebooka i za pomocą SMS.
# Liczę na punktualność Gości. Jednocześnie informuję, że brak przybycia grupy w ciągu 15 minut od godziny rezerwacji skutkuje jej anulowaniem.
# Rozliczenie rezerwacji grupowych dokonywane jest na podstawie jednego, zbiorczego rachunku; przy rezerwacji grupowej UŁAN BROWAR nie rozdziela rachunków indywidualnie na Gości.
# Czas pobytu rezerwacji grupowych jest zgodny z godzinami funkcjonowania UŁAN BROWAR.

Życzę cudownie spędzanych chwil!

 

Zarezerwuj miejsce

Firmaosoba prywatna

PROJEKTOWANIE PODKŁADKI

UŁAN BROWAR chciałby mieć zawsze podkładki projektowane przez Gości. Dotychczasowe projekty, które możesz zobaczyć w UŁAN BROWAR.

PRZYKŁADOWE PROJEKTY

Zapraszamy Ciebie do zaprojektowania wymarzonej podkładki.

Regulamin

Zgłoś swój projekt

MY NAWARZYMY – TY WYPIJESZ

W UŁAN BROWAR dostępne jest piwo rzemieślnicze, warzone na miejscu w kadziach, planowane są każdorazowo unikalne receptury piw „na kranach” w UŁAN BROWAR oraz sprzedaż piwa butelkowanego.

Proces warzenia piwa rozpoczyna się od sporządzenia ze słodu i wody zacieru. Odbywa się to w różnych temperaturach, kiedy to enzymy zawarte w słodzie aktywują się przekształcają skrobia na cukry. Następnie piwowar przetacza zacier do kadzi filtracyjnej, gdzie następuje oddzielenie brzeczki piwnej od młóta, czyli wysłodzin.

W trakcie procesu wysładzania, woda w odpowiedniej temperaturze wypłukuje resztki cukru i wszystko filtruje się do kadzi warzelnej, gdzie po uzyskaniu temp. wrzenia dodaje się chmiel na goryczkę. brzeczka jest jeszcze gotowana przez około godzinę.

Na koniec dodaje się porcję chmielu nadający przyszłemu piwu aromat, chłodzi się a następnie piwo trafia do zbiorników fermentacyjnych, gdzie dodawane są drożdże. Po około tygodniu drożdże zamieniają większość cukrów, a alkohol i proces fermentacji dobiega końca. Następnie przez cztery do pięciu tygodni piwo leżakuje i finalnie trafia do… Ciebie.

Pierwsze piwa, to była kooperacja UŁAN BROWAR & BROWAR SETKA
Co racja, to racja, kooperacja. Zebraliśmy się i nawarzyliśmy niezłego piwa, bo w końcu co dwa browary to nie jeden.

kooperacja

PORUCZNIK

Pozazdrościliśmy brytyjskim wojskom kolonialnym raczenia się złocistą IPĄ i postanowiliśmy tak samo zacnym trunkiem uhonorować naszych wojaków. Wszystkim ułańskim porucznikom dedykujemy więc zawartość tej butelki, a dodatek owsa niech będzie symbolem hołdu dla koni, które w boju użyczały im swoich grzbietów.

PLUTONOWY

- Panie Plutonowy, gdzie jest owies?
- Dla konia?
- Nie, do piwa!
Ten dialog w ułańskiej historii z pewnością miejsca nigdy nie miał, ale my lubimy historię pisać na nowo. Mając w pamięci naszych dzielnych wojaków uwarzyliśmy kremowego Stouta z dodatkiem owsa, który pachnie kawą, czekoladą i palonym ziarnem. Dziś nie pozostaje już nic innego, jak wznieść nim toast za wszystkich dzielnych Plutonowych!

FreshMail.pl