Menu
-
Zupa
- 1
- 3
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
BARSZCZ BIAŁYdomowy zakwas
/ pieczona biała kiełbasa / oliwa majerankowa21 pln- 1
- 6
- 7
- 9
- 10
OGÓRKOWAkluski ziemniaczane z gęsiną / kwaśna śmietana18 plnZUPA UŁANA16 pln -
Przystawki
- 1
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
MARYNOWANY SUMproziak z samopszy
/ młoda kalarepa / buraki / mus z jogurtu Strzałkowskiego29 pln- 1
- 3
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
OPIEKANY TATAR WOŁOWYmarynowane rydze w piwie
/ piklowana gorczyca / młoda rzepa32 pln- 1
- 3
- 5
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
WYTRAWNY PĄCZEKmłoda kapusta / boczek Złotnicki / wiosenna cebulka26 pln- 1
- 3
- 5
- 6
- 8
- 9
- 10
- 12
- 13
MARYNOWANA KACZA PIERŚmaliny / krakers kminkowy
/ grillowana brzoskwinia35 pln- 7
- 8
- 9
- 10
PYRA Z GZIKIEMtwaróg śmietankowy ze Strzałkowa / szczypiorek / piklowana rzodkiewka16 pln- 1
- 5
- 6
- 8
- 9
- 10
- 11
WEGAŃSKI TATAR Z BAWOLEGO SERCAprażona płaskurka / chips ryżowy / majonez sojowy *Bawole serce – jedna z najstarszych odmian pomidora o wyjątkowych walorach smakowych.
Przeważające słodkie nuty smakowe
19 pln -
Dania główne
- 1
- 4
- 6
- 7
- 9
- 10
OPIEKANY SANDACZpuree szczypiorkowe
/ wielkopolskie Gaty oraz młode warzywa *Gaty – przepis pochodzący z Staropolskiej kuchni Wielkopolskiej, oznaczający faszerowane grzybami bulwy młodej cebuli46 pln- 1
- 3
- 6
- 7
- 9
- 10
KURCZAK ZAGRODOWYkapusta z koperkiem / puree z młodego czosnku34 pln- 7
- 9
- 10
WIEPRZOWY TOMAHAWKwielkopolskie lulki / mizeria / konfitura z rabarbaru i jabłek *Lulka – określenie drobnego ziemniaka z Wielkopolskiej uprawy. Słodki i wspaniale chrupiący.46 pln- 1
- 3
- 6
- 7
- 9
- 10
- 11
KARTACZE WOŁOWEbulion wołowy z młodej cebuli / kapary / sałatka ze świeżych ziół28 pln- 1
- 3
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
DROŻDŻOWY CEBULARZpieczona gęś / grillowane jabłko / ogórki małosolne32 pln- 1
- 3
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
BURGER UŁANAwędzony mostek wołowy / pomidor malinowy / konfitura z brzoskwini29 pln- 5
- 6
- 8
- 9
- 10
- 11
WEGETARIAŃSKI KALAFIORPolski hummus z olejem św. Wawrzyńca
/ wędzony boczek z kokosa / piklowana rzodkiewka27 pln -
Dania dla dzieci
- 1
- 3
- 7
- 9
- 10
ROSÓŁbulion / domowe kluski / marchewka13 pln- 7
- 8
- 9
- 10
KLUSKI Z BATATÓWkopytka / pomidory malinowe / klopsy z indyka21 pln- 1
- 3
- 5
- 7
- 8
PUSZYSTE RACUCHY DROŻDŻOWEserek śmietankowy / owoce18 pln- 1
- 3
- 5
- 7
- 8
KOCIAKpuchar lodowy / owoce / bita śmietana19 pln -
Sałaty
- 1
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
TRIO Z BURAKÓWmłode sałaty / mus z koziego sera
/ dressing z trybuli
28 pln- 1
- 3
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
UŁAŃSKI PIECZONY KURCZAKgrillowana sałata rzymska
/ Ułańska konfitura z boczku / chips z sera Bursztyn
28 pln -
Desery
- 3
- 5
- 7
- 8
JOGURT STRZAŁKOWSKIbeza z Noteckim pyłkiem
kwiatowym oraz rabarbarem *Notecki Pyłek – wspaniałe walory smakowe oraz dobroczynne właściwości z Puszczy Noteckiej.
Zapytajcie o ten produkt naszych Ułanów.18 pln- 1
- 3
- 5
- 7
- 8
SERNIK NA ZIMNOmłody jęczmień/ prażony kokos/ owoce sezonowe19 pln- 3
- 5
- 7
- 8
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADYprażony mak / pieczony ananas21 pln -
Przekąski do piwa
- 1
- 3
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
SER UŁAŃSKIEdeska serów zagrodowych z miodem Noteckim32 pln- 1
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
PROZIAKI Z WARZYWAMI oraz domową konfiturą*Proziak – Pochodzące z domu Podkarpackiego Ułana, mączne placki z dodatkiem kwaśnej
śmietany, pieczone w ułańskim piecu szamotowym17 pln- 1
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
PRANIE UŁANAdomowe polskie wędliny z piklami i sezonową marmoladą38 pln- 1
- 3
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
CHURROS ZIEMNIACZANE /prażone orzechy / majonez kolendrowy28 pln -
Danie specjalne
- 1
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
ŻEBERKA WIEPRZOWE Z METRA / młode ziemniaki / coleslaw / sos z wędzonych warzyw25 cm – 49 zł / 50 cm – 69 zł / 75 cm – 78 zł / 100 cm – 88 złpln- 1
- 7
- 8
- 9
- 10
TAFELSPITZgotowane mięso wołowe / puree ziemniaczane
/ smażony szpinak / sos chrzanowy68 pln
Lista alergenów
- 1Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmien, owies zwyczajny, pszenica oplewiona/orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe)
- 2Skorupiaki
- 3Jaja
- 4Ryby
- 5Orzeszki ziemne/arachidowe
- 6Nasiona soi
- 7Mleko (łącznie z laktozą)
- 8Orzechy takie jak migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech makadamia
- 9Seler
- 10Gorczyca
- 11Nasiona sezamu
- 12wutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
- 13Łubin i produkty pochodne
- 14Mięczaki i produkty pochodne Wszystkie potrawy mogą zawierać śladowe ilości glutenu, soi, orzechów, sezamu