Nasi ludzie
Tobiasz Jagiełło
Główny piwowar

Absolwent kierunku Biotechnologia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Pracę zawodową rozpoczął w browarze Witnica. Zebrane doświadczenie pozwoliło objąć mu stanowisko głównego piwowara w browarze Wyspa Młyńska w Bydgoszczy, skąd trafił do podwarszawskiego BeerLab. Miejsca, które pozwoliło mu realizować śmiałe eksperymenty. Ulubiony styl piwny Tobiasza to porter bałtycki – piwowarski skarb Polski; styl wymagający, ale przez to bardzo złożony i jedyny w swoim rodzaju.

Artur Szwacki
Szef kuchni

Artur Szwacki jest szefem kuchni UŁAN BROWAR. Jego historia wejścia w kulinarny świat rozpoczęła się od pasji poznawania smaków, które od zawsze towarzyszyły mu w rodzinnym domu. Szlif umiejętności i technik gastronomicznych poznawał przez lata w restauracjach w Polsce i zagranicą. Od 2012 roku pracował w restauracji CUCINA w poznańskim City Parku, gdzie piastował stanowisko Sous Chefa, zastępcy Szefa Kuchni. Kolejnym przystankiem stała się Warszawa, gdzie objął stanowisko Head Chef w restauracji Ed Red. Po ponad roku funkcjonowania restauracja otrzymała oficjalną rekomendację organizacji Slow Food Polska oraz wyróżnienie dwóch czapek w prestiżowym przewodniku Gault & Millau. Poznań okazał się bliski sercu Artura. Powrócił do naszego miasta, aby w grudniu 2017 roku rozpocząć pracę na stanowisku Executive Chef w hotelu Andersia oraz restauracji Flavoria. Restauracja dwukrotnie otrzymała nagrodą Grand Award Trzech Widelców w 100 Best Restaurant. Artur jest pasjonatem polskich smaków. Od zawsze stara się wspierać polskich producentów. Tworząc menu kieruje się tym co w danym momencie natura może nam dać od siebie najlepsze. Często mówi o tym, że wszystkie restauracje na świecie dostają nagrody i wyróżnienia za pracę na własnych produktach. Dlatego warto doceniać to co rodzime i nasze. W daniach, które serwuje w UŁAN BROWAR przemyca szczyptę comfort food’u. Ma ona wzbudzać w odbiorcy sentymentalne konotacje. Taką właśnie filozofią kieruje się w UŁAN BROWAR.

ZOBACZ...
Menu
Chillout
Rezerwacje
Zespół
Voucher
CO TERAZ SŁYCHAĆ W UŁAN BROWAR?
Odczarowujemy poniedziałki, a przynajmniej jeden w miesiącu!